On the numerical solution of the initial value problems for nonlinear trapezoidal formulas with different types - İnç, Mustafa (My University, 2000)
Y' = f (x , y ) , $y (x_0 )= y_0$ şeklindeki başlangıç değer problemlerinin sayısal çözümleri için lineer-olmayan yamuk formüllerinin bir sınıfı sunuldu. Bu formüllerin hassaslığı ve dengeliliği araştırıldı. Sunulan lineer-olmayan yamuk formüllerinin hassaslığını incelemek için lineer-olmayan bir örnek verildi, buradaki sayısal sonuçlar Fortran 77 programına göre yapılmıştır.
Keywords: Matematik