Sosyal Etkileşim Alanı Olarak Üniversite Kampüsünde Tasarlanan Kafeterya; Green House - Polat, Hasan; Akyıldız, Nihal Arda (My University, 2019)
Sosyal yaşam için mekân düzenleme çeşitliliklerine alternatif olarak planlanan kafeteryalar, toplumsal hayata sunduğuetkileşim ve iletişim ortamlarıyla önemli katkı sunmaktadır. Her toplumun bulunduğu coğrafya, gündelik yaşam talepleri,kültürel ve sosyal yapıya bağlı olarak biçimlenen kafeler açık ve kapalı mekân alternatifleriyle hemen her yaş grubu için sosyalyaşamımızın her seviyesinde toplumsal yaşamımızın ayrılmaz parçalarıdır. Çalışma konumuz olan kafeteryaların üniversitekampüslerinde pek çok kültür, etnik yapı ve düşünceye sahip genç yaş grubunun sosyal hayatını yakından etkileme kapasitesinedeniyle incelenmiş olup, Fırat Üniversite kampüsü için projelendirilmiş ve uygulanmıştır. Kampüs içinde doğal çevresiylebirlikte tasarlanması gereken gündelik yaşamda etkileşim, karşılaşma ve kaynaşma araçsallarından olan kafeteryaların,kampüsün doğal çevresine saygılı, kampüs kullanıcılarının taleplerini karşılayabilecek proje sunumuyla konuya katkı sağlamakhedeflenmiştir
Keywords: Mimarlık; Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Sosyoloji; Sanat; Kentsel Çalışmalar; Davranış Bilimleri