İLÂHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN YABANCI DİL YETKİNLİK BEKLENTİSİ ve YABANCI DİL ÖĞRENME KAYGISI -Hitit Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Örneği - Korukcu, Adem; Acuner, H. Yusuf (Fırat University, 2012)
Bu çalışmada, İlâhiyat Fakültelerinin hazırlık sınıflarında verilen Arapça eğitimi tartışılmıştır. Araştırmaya katılan hazırlık sınıfı öğrencilerinin “Yabancı Dil Yetkinlik Beklentisi” ve “Yabancı Dil Öğrenme Kaygısı” düzeyleri çeşitli değişkenler açısından incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, öğrencilerin öğrenim gördükleri program türü ve lise öğreniminde Arapça dersindeki akademik başarıları ile “Yabancı Dil Yetkinlik Beklentisi” arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Aynı şekilde lise öğrenimi sırasında Arapça dersindeki akademik başarıları, Arapçayı zor ya da kolay bir ders olarak değerlendirmeleri ve Arapça öğrenmek için günlük ayrılması gereken zaman ile “Yabancı Dil Öğrenme Kaygı” düzeyleri arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Araştırma sonunda, Arapça eğitimindeki verimliliği arttırmaya yönelik öneriler sunulmuştur.
Foreign Language Self-efficacy Beliefs and Anxiety among Preparatory Students in the Faculty of Theology -The Sample of the Hitit University Faculty of Theology
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları