Obeziteyi taklit eden dev over tümörü: Olgu sunumu - Kocakoç, Ercan; Kırış, Adem; Bozgeyik, Zülkif; Sapmaz, Ekrem; Altınsoy, H. Baki (My University, 2003)
Dev boyutlara ulaşan over kitleleri nadir olup son üç dekatta 20 kg'dan daha fazla ağırlıkta yaklaşık 30 olgu bildirilmiştir. Biz 30 kg ağırlığında ve 3 yıldır obeziteyi taklit ederek gözden kaçan dev benign overyan seröz kistadenom olgusunu sunuyoruz. Dev over kistlerini obezite, asit, lenfosel, mezenterik veya omental kistler gibi muhtemel diğer patolojilerden ayırmak için ultrasonografi kullanılmalıdır.
Keywords: Obezite; Olgu sunumu; Yumurtalık neoplazmları; Ultrasonografi; Kistadenom; seröz