BÖLGESEL KALKINMA VE İŞGÜCÜ: BİNGÖL İLİ İŞGÜCÜ PİYASASI ÜZERİNE BİR İNCELEME - Cerev, Gökçe; Bulut, Sıdık (My University, 2019)
Bölgelerarası dengesizliklerin ortadan kaldırılması gelişmekte olan ülkelerin çözmesi gereken önemli bir sorundur. Bölgesel kalkınma politikalarının temelinde de bölgeler arası sosyo ekonomik farkların giderilmesivardır. Geri kalmış bölgelerin temel sorunlarının başında gelen işsizlikberaberinde diğer ekonomik ve iktisadi sorunları ortaya çıkarmakta vebölgesel geri kalmışlığın önemli bir nedeni olmaktadır. Gelişmekte olanbir ülke konumunda bulunan Türkiye’de de bölgesel dengesizlikler bulunmaktadır. Bingöl de mevcut durumu doğrultusunda geri kalmış biril konumundadır. Bu çalışmada öncelikle bölgesel kalkınma ve bölgeselkalkınmada işgücünün önemi açıklanmış, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verileri doğrultusunda Bingöl ilinin işgücü piyasalarının mevcutdurumu incelenerek, bölgesel kalkınma açısından önemi ve geleceğeyönelik planlaması değerlendirilmiştir.
Keywords: İktisat