Yapıştırıcıyla Birleştirilmiş Konik Geçme Bağlantıların Burulma Momenti Etkisindeki Davranışları - Solmaz, Murat Yavuz; Tas, Betul (My University, 2018)
Bu çalışmada 3 farklı yapıştırıcı ile birleştirilmiş konik geçme bağlantılarının burulma momenti altındaki performansları sayısal olarak incelenmiştir. Sayısal çalışmada ANSYS 14.5 paket programı kullanılmıştır. Çalışmada 2°51', 5°43' ve 11°25' olmak üzere 3 farklı koni tepe açısı kullanılarak modellenen yapıştırıcılı bağlantılar yapıştırıcısız konik geçme bağlantısıyla karşılaştırılmıştır. Burulma momenti etkisi altındaki modellerin A-B hattı boyunca oluşan Von Mises eşlenik (?eş), ?xz ve ?yz kayma gerilme değerleri tespit edilmiştir. Analizler sonucunda, yapıştırıcısız bağlantılarda meydana gelen tüm gerilme değerlerinin yapıştırıcılı bağlantılara göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Tüm bağlantılarda koni tepe açısı artışının gerilme değerlerini düşürdüğü tespit edilmiştir.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test