Beş Olgu Nedeniyle Vena Kava İnferior Psödolipomu - Koç, Mustafa; Akaslan, Ünsal; Serhatlıoğlu, Selami (My University, 2017)
Vena kava inferior psödolipomu, (VKİP) tipik olarak perikaval lokalizasyon gösteren ekstrakaval yağ doku oluşumudur. Vena kava inferior (VKİ)yerleşimli yağ içerikli lipom ve liposarkom gibi tümörlerle benzer bulgular göstermekte olup, çok kesitli bilgisayarlı tomogr afi (ÇKBT) görünümüyanlış tanı ve gereksiz ileri incelemelere neden olmaktadır. VKİP nadir bir varyasyon olup, ÇKBT incelemelerde, VKİ lümeninde yağ içerikli lezyonvarlığında, ayırıcı tanıda göz önünde bulundurulmalıdır.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Kalp ve Kalp Damar Sistemi