Örgüt kültürü ve Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi örneği - Göktaş, Bayram; Aslan, Gökçe; Özçoban, Filiz Aslantekin; Erdem, Ramazan (My University, 2005)
Bu çalışmada, İzmir Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi örnekleminde, örgüt kültürü; \"örgütsel yapı\", \"ilişkiler\", \"aidiyet\", \"güç mesafesi\" ve \"hikayeler\" boyutlarıyla incelenmiştir. Örgüt kültürü boyutlarını ölçmek için Erdem ve Satır (2000) tarafından geliştirilen Örgüt Kültürü anketi kullanılmıştır. Araştırmada 132 hastane çalışanına ulaşılmış, veriler 15 Haziran 2004 ile 15 Eylül 2004 tarihleri arasında toplanmıştır. Araştırma sonucunda hastane çalışanlarının örgütsel kültürel boyutlardan orta noktanın üzerinde bir puan aldıkları görülmüştür. \"Güç mesafesi\" puanı ise diğer örgüt kültürü boyutlarından daha yüksek bulunmuştur. Güç mesafesinin örgütsel düzeyde yüksek olması hastanede otokratik ve hiyerarşik bir yaklaşımın egemen olduğunu göstermektedir.
Keywords: Tıbbi personel; hastane; Örgüt kültürü; Örgütlenme ve yönetim