ŞANLIURFA İLİ AKÇAKALE İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI - ÇİMTAY, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi ŞANLIURFA İLİ AKÇAKALE İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI Mustafa ÇİMTAY Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2002, Sayfa: 52 "Şanlıurfa İli Akçakale İlçesi Yaygın Halk İnanışları" adlı çalışmamız, giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ilçenin coğrafyası ve tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde ilçedeki doğum ve evlilikle ilgili yaygın halk inanışları, ikinci bölümde ölüm ve diğer halk inanışları gözlem ve mülakat teknikleri ile araştırılmıştır. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde ise doğum, evlilik, ölüm ve diğer halk inanışlarının, eski Türk inanışları ile karşılaştırılması yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise konunun genel olarak bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışma, bibliyografya ve ekler bölümü ile sona ermiştir.

SUMMARY Master Thesis THE TRIBE BELIEFS İN AKÇAKALE, ŞANLIURFA Mustafa ÇİMTAY The University of Fırat Soccial Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy Religion Sciences 2002, Page: 52 "The tribe beliefs in Akçakale, Şanlıurfa" named working has god entrance and three parts. Entrance part had enlightened aboud of geography and history of the country. First part told us, the common people beliefs about birth and marriage in Akçakale. In the second part, dead and the other common people beliefs, had searched with observation and audience. In the third and the last part; birth, marriage, dead and the other common people beliefs. In the result part the subject had appraised generally. His working, finish bibliograpy and eclair part.
The Beliefs in Akçakale, Şanlıurfa
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion