Retinal Ven Dal Tıkanıklığı ve Maküla Ödeminde Ranibizumab Tedavisi ve Tedavi Rejimleri - Çatak, Onur; Çeliker, Ülkü (My University, 2019)
Retinal ven dal tıkanıklığı (RVDT) ikinci en sık gözlenen retinal vasküler hastalıktır. VEGF’in maküler ödem patogenezindekirolünün anlaşılmasıyla birlikte, intravitreal anti-VEGF ajanlar RVDT tedavisinde en önemli tedavi basamağı olarak yerinialmıştır. Bu derlemede retinal ven dal tıkanıklığı ve maküler ödemde intravitreal ranibizumab tedavisi ve tedavi rejimleri elealınmıştır.
Keywords: Göz Hastalıkları