Titreşim yapan borularda ısı transferinin deneysel olarak incelenmesi - Gül, Hasan; Evin, Duygu (My University, 2007)
Bu çalışmada, belirli genlik ve frekans değerlerinde salınım yapan silindirik borularda ısı transferi ve basınç kayıp karakteristikleri incelenmiştir. Bu amaç doğrultusunda bir titreşim mekanizması dizayn edilmiştir. Salınım frekans değeri f=0.008 Hz ile 1.988 Hz arasında, boyutsuz genlik X=3, 6, 9 arasında ve salınım Reynolds sayısı ise 5000–25000 arasında seçilmiştir. Genliğin ve frekansın ısı transferi ve basınç kayıp katsayısı üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Mühendislik; Makine; Termodinamik