Melez elektromanyetizma benzeri-parçacık sürü optimizasyon algoritması - Kızıloluk, Soner; Ozer, Ahmet Bedri (My University, 2016)
Optimizasyon, bir problemin alternatif çözümleri içinden en uygununu seçme işlemidir. Optimizasyon problemlerinin çözümü için, kabul edilebilir sürede optimuma yakın çözümler verebilen birçok sezgisel optimizasyon algoritması önerilmiştir. Literatürde çok başarılı sezgisel optimizasyon algoritmaları bulunsa da; tüm problemlerin çözümü için en optimum çözümü bulan algoritmalar henüz tasarlanmamıştır. Bu yüzden yeni sezgisel optimizasyon algoritmaları önerilmekte ya da var olanların daha etkili çalışması için öneriler sunulmaktadır
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar