Obezite Cerrahisi Planlanan Hastaların Sosyodemografik Özellikleri ve Postoperatif Komplikasyon Bulguları: Tek Merkez Deneyimi - Güneş, Dilek; Doğan, Oğuz (My University, 2021)
AMAÇ: Son yıllarda prevelansı ciddi boyutlarda artarak\rgünümüzde evrensel bir sağlık sorunu haline gelen\robezite, neden olduğu psikososyal ve komorbid\rhastalıklarla yaşam kalitesini, süresini olumsuz\retkilemektedir. Obezite tedavisinde bir çok prosedür\rtanımlanmışsa da günümüzde uygulanabilirliği ve başarı\roranı en etkin yöntem cerrahi yaklaşımlardır. Bu\raraştırmanın amacı obez hastaların cerrahi öncesi\rsosyodemografik özellikleri, cerrahi sonrasında görülen\rerken ve geç dönem komplikasyonlarını incelemektir.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Cerrahi