Ortaokul öğrencilerine göre seçmeli din dersleri (Elazığ İli örneği) - Peçen, Furkan; Karateke, Tuncay (My University, 2021)
Türkiye de 2012 yılında eğitim sisteminde ciddi ve köklü bir değişiklik yapıldı. Bu değişim ile birlikte okullarımızda seçmeli din dersleri okutulmaya başlandı. Bu çalışmanın amacı ortao- kullarda okuyan ve seçmeli din derslerinin doğrudan muhatabı olan öğrencilerin gözüyle bu derslerin verimliliğini, öğrencile- rin gözündeki yeterlilik durumunu, öğrencilerin bu derslerden duyduğu memnuniyeti değerlendirmek, seçmeli din dersleri tercih edilirken etkili olan faktörleri tespit etmektir. Seçme- li din derslerini okutan öğretmenlerin ve kitapların yeterliliği hakkında öğrenci görüşlerini belirleyebilmektir. Bu amaçla 570 öğrenciyle anket çalışması gerçekleştirilmiştir.
Kitap - Çok Yazarlı Kitap
Keywords: Seçmeli din dersleri; Seçmeli din derslerini seçen öğrenciler; Ortaokul öğrencileri