KİTÂB-I KISSANÂME-İ SÜLEYMÂN ALEYHİSSELAM VE SÖZ DİZİMİ ÖZELLİKLERİ - Erdem, Mehmet Dursun (Fırat University, 2005)
Bu çalışmada Uzun Firdevsî’nin Süleym?nn?me adlı eserinin 74. cildi, söz dizimi açısından incelenmiştir. Makale Giriş, İnceleme (Öbekler ve Cümle) iki bölümden meydana gelmektedir. Giriş kısmında çalışılan eser, yazar ve Süleymânnâme hakkında bilgiler verilmiştir. İnceleme kısmı öbekler ve cümle olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. Makalenin asıl bölümü burası olup metinden hareketle 15-16. yüzyıl Türkçesinin söz dizimi ortaya konulmuştur.