Tuna Keleştemur G . and Yaşar ÖZDEMİR, 2010. Effect of low oxygen level on some blood parameter levels of fry rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss, W. 1792). - Tuna Keleştemur, Gülüzar, Yaşar Özdemir (My University, 2010)
Bu çalışmada, 4.5 ±0.3 mg/l çözünmüş oksijen konsantrasyonunda gökkuşağı alabalığı yavrularının kan kortizol, kolesterol, glikoz, üre, ürik asit, üre azotu (BUN) ve pH analizleri incelenmiştir. Elde edilen analiz sonuçlarına göre, 4.5 ±0.3 mg/l çözünmüş oksijen konsantras-yonun da gökkuşağı alabalığı yavrularının kan kortizol, kolesterol, glikoz, ürik asit ve kan üre azotu değerlerinin, 7.7 ±0.1 mg/l çözünmüş oksijen konsantrasyonunda kontrol grubu değerle-rine göre istatistiksel olarak önemli düzeyde yüksek olduğu belirlendi (p<0.05). Grupların üre ve pH değerleri arasındaki farkın istatistiksel olarak önemli olmadığı tespit edildi (p> 0.05).
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Gökkuşağı alabalığı; Sudaki düşük çözünmüş oksijen (mg/l); Kan parametreleri