OSMANLi ALiMLERiNDEN KARATEPELi HÜSEYiN B. MUSTAFA B. HASAN EL-AYDiNi'NIN HAYATI VE ESERLERi - Özli, Muzaffer (Fırat University, 2010)
Karatepeli Hüseyin b. Mustafıl. b. Hasan el-Aydiııl XVIII. Yüzyılda yaşamış Osmanlı müellifkrındendir. Osmanlı medreselerinde tahsilini tamamladıktan soma müderrislik yapan müellif, bir müddet müftülük de yapmıştır. İbn Karatepeli adıyla meşhur olmuştur. Eserlerini Arapça yaza.rı mqellifin çeşitli ilim daliarına ait telif ve şerh şeklinde eserleri buluıımilldadır. İbn Karatepeli, 1191/1777 tarihinde vefat etmiştir.
Hüseyin B. Mustsfa B. Hasan EI-Aydini, From Karatepe, Who Was an Ottoman Scholar His Life and Works
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları