Bir eğitim -öğretim dönemi boyunca F.Ü. kampüsünde ve dersliklerindeki gürültü düzeyi - Baldemir, Fethi; Gür, Metin; Görgü, Remzi; Laçin, Bülent; Elitaş, Oray (My University, 1997)
Bu çalışmada 1991-1996 yılları arasında, eğitim-öğretim dönemleri boyunca Fırat Üniversitesi kampüslerinde, binalarında ve ders yapılan sınıflarındaki gürültü düzeyleri ölçülmüştür. Her eğitim-öğretim dönemi boyunca alınan ölçüm sonuçları farklı şekillerde sınıflandırılarak hesaplanmıştır. Sonuçta, bir eğitim-öğretim dönemi boyunca F.Ü. kampüsündeki gürültü düzeyinin belirlenen kriterleri aştığı saptanmıştır. Ayrıca dersliklerdeki öğrenci sayısı ile gürültü düzeyi arasındaki ilişki de araştırılmıştır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Akustik