Bartın İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Anaokulu Bahçesi Peyzaj Tasarım Projesi - Aslan, Asım Cenk; Öcal, Furkan; Koçan, Nurhan (Fırat University, 2021)
Okul bahçeleri çocukların gelecekte fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir insan haline gelebilmeleri için; eğitim, oyun, spor, sosyal ve kültürel aktiviteler ile çeşitli kutlamalara katıldıkları en uygun ve etkili yerlerdir. Bu çalışmada Bartın İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Anaokulu Bahçesi çalışma alanı olarak seçilmiştir. Okul bahçesi mevcut kullanımları korunarak yeniden düzenlenmiştir. Çalışmada yapısal ve bitkisel ögeleri içeren peyzaj tasarım projesi oluşturulmuştur. Projenin görselleştirilmesi ve sunumunda bilgisayar destekli programlardan Auto Cad 2021, SketchUp 2020, Pro 2020 ve Lumion 8.5 yazılımları kullanılmıştır. Çalışmada çocukların etkinliklere aktif olarak katılacağı, doğa ile içiçe olabileceği kullanımlar önerilmiştir. Önerilen proje okul yetkilileriyle paylaşılmış ve proje, çocukların sosyal, fiziksel, duygusal ve psikolojik becerilerini geliştireceği yönünde onay görmüştür. Projenin başka okul bahçelerine örnek olacağı ve okul bahçelerinin düzenlenmesini teşvik edeceği öngörülmektedir.