Çocuklarda Anorektal Malformasyonlar - Bakal, Unal; Gürbaz, Mustafa; Kazez, Ahmet (My University, 2015)
ÖZET Anorektal malformasyonlar (ARM) ürorektal septumun bir kısmında veya tamamında hindgut, allantois ve Müllerian kanalın anormal gelişiminden kaynaklanan ek onomalilerin eşlik ettiği karmaşık bir konjenital anomalidir. Deneyimli cerrahi ve iyi tanımlanmış bir anatomi ile maksimum verimli bir fonksiyonel anorektal bölge oluşturmak anal atrezili olguların tedavisindeki temel amaçlardır. Son yıllarda tanı ve tedavisinde önemli ilerlemeler olmasına rağmen, alçak tipler dışında anal atrezili olguların geç dönem sorunları hala devam etmektedir. Bu çalışmada ARM ile ilgili güncel çalışmaları bir araya getirdik.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Pediatri