HASTANEDE YATAN BİREYLERİN, HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDAKİ BİLGİ DÜZEYLERİ: TOKAT İLİNDEKİ BİR DEVLET HASTANESİ ÖRNEĞİ - Ganım, Tamara Waleed; Diğer, Hülya (My University, 2020)
Bu çalışma, insan hakları bağlamında hasta hakları ve sorumluluklarını konu edinmektedir. Araştırma,müracaatçıların, hasta hakları ve sorumlulukları hakkındaki bilgi düzeylerini ve tutumlarını belirlemeyiamaçlamaktadır Araştırmanın evrenini Tokat’ta bir devlet hastanesi oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemiise ilgili sağlık kurumundan yatarak hizmet alan 247 hastadan ibarettir. Araştırmanın örnekleme yöntemi basittesadüfi örnekleme yöntemidir. Her servisten eşit sayıda hasta sayısı amaçlanmış olup, çalışmaya katılmayıkabul eden hastalar ile uygulama gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler, betimleyici analizlerin yanı sıra MannWhitney U ve Kruskal Wallis testleri yardımıyla analiz edilmiştir. Araştırmanın elde edilen sonuçlarına göre,hastaların hakları ile sorumlulukları konusundaki bilgi düzeylerinin genel anlamda yüksek düzeyde olduğutespit edilmiştir.
Keywords: Etik; Sosyal Çalışma; Hukuk