Uzaktan Algılanan Düşük Frekanslı Sinyallerin Gürültülerinin Giderilmesinde Dalgacık Dönüşümü Ailelerinin Performanslarının İncelenmesi Ve Karşılaştırılması - Canyılmaz, Murat; Türk, Mustafa; Güzel, Esat (My University, 2016)
Bu çalışmada, dalgacık dönüşümünün çok çözünürlük analizi ile alt iyonkürede oluşan olayları tespit etmek amacıyla kullanılan uzaktan algılanan VLF sinyallerinde oluşan ani değişimlerindeki gürültülerin giderilmesi gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla, 102 farklı dalgacık ailesi incelenerek PSNR değerleri ile en uygun sonuç ya da sonuçların bulunmasına çalışılmıştır. Sonuçlar hem tablolar hem de gürültüsü giderilmiş VLF sinyalleri ile gösterilmiştir
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Fizik; Uygulamalı