LİTYUM MİKROKLASTIRLARININ MOLEKÜLER DİNAMİK SİMULASYON METODU İLE İNCELENMESİ - AKPINAR, SİNAN (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi LİTYUM MİKROKLASTIRLARININ MOLEKÜLER DİNAMİK SİMULASYON METODU İLE İNCELENMESİ Sinan AKPINAR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı 1996, Sayfa : 56 Bu çalışmada, Lityum mikroklasürları için Molekûler Dinamik Simulasyon metodu kullanılarak 10 °K de atom başına ortalama potansiyel enerji ( Ej,; kcal/mol ) hesaplandı. Lityum atomları arasındaki etkileşme iki ve üç cisim etkileşmelerini ihtiva eden bir potansiyel enerji fonksiyonu ( PEF ) seçilerek temsil edildi ve bu potansiyel enerji fonksiyonu kullanılarak her parçacık üzerine etkiyen toplam kuvvet bileşenleri hesaplandı. Lityum sistemi için hesaplanan zaman adımının büyüklüğü kabaca 10-14 sn civarındadır. Hesaplarımız da zaman adımı büyüklüğünü 10-15 sn mertebesinde kullandık. Elde ettiğimiz sonuçlar literatür ile uyumludur. Anahtar kelimeler: Lityum Mikroklasürlan, Molekûler Dinamik Simulasyon Metodu, Potansiyel Enerji Fonksiyonu
The Study with molecular dynamics simulation method of lithium microclusters
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; Physics and Physics Engineering