Hazar Gölü (Elazığ) sularının toplam alfa ve beta radyoaktivitelerinin mevsimsel değişimi - Dogru, Mahmut; Külahcı, Fatih; Canbazoğlu, Cumhur; Baykara, Oktay (My University, 2001)
Bu çalışmada, Hazar Gölü sularının toplam alfa ve beta radyoaktivite seviyelerinin ilkbahar ve yaz mevsimlerindeki değişimleri incelenmiştir. Hazar Gölü'nden, yıllık ortalama en çok yağış aldığı Nisan ayı $( 92,3 kg.m^{-2} )$ ile Temmuz ayından sonra, yıllık ortalama yağış miktarı açısından en kurak ay olan temmuz ayında $(2,4 kg.m^{-2} )$, belirlenen 3 istasyondan su numuneleri alınmıştır. Nisan ve temmuz aylarında değişik derinliklerden alınan su numunelerinin toplam alfa ve beta radyoaktivite seviyelerinin değişimi, bu aylardaki yağış miktarları, buharlaşma oranları ve bunların göl havzasına olan etkileri açısından değerlendirilmiştir.
Keywords: Su Kaynakları; Çevre Bilimleri