HZ. ÖMER'iN KIRBACI - Akbaş, Mehmet (Fırat University, 2010)
Ömer b. Hattab İslfun tarihinde büyük bir iz bırakmıştır. Onun zamanında büyük gelişmeler yaşanmış, İslfun'ın hakim olduğu sınırlar alabildiğine genişlemiştir. Birçok ilkler onun zamanında gerçekleşmiştir. O aynı zamanda elinde kırbaçla dolaşan ilk halife ünvanına da sahiptir. Yapı itibariyle elinde kırbaçla dalaşmayı seven biridir. Küçüklüğünden beri kırbaçla dolaşmaya başlamış, cahiliye döneminde kırhacını elinden düşürmemiş, bunu Müslüman olan cariyesine karşı kullanmış, Hz. Ebı1 Bekir döneminde kırbaçla dolaşmış, halife olduğunda da aynı şekilde bu altşkanlığım sürdürmüştür. Sert kişiliğiyle, toplumda gördüğü hataları bazen kırbacıyla düzeltme yoluna gitmiştir. Bu makalede İslfun'ın ikinci halifesini elinde kırbacıyla tanımaya çalışacağız
Umar'sWhip
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları