Numerical taxonomic studies on some Centaurea L. species grown in Elazıg/Turkey - Hayta, Şükrü; Taşar, Neslihan; Kiran, Yasar; Bagcı, Eyüp (My University, 2013)
Centaurea L. cinsine dahil Elazığ civarında yetişen C. carduiformis DC. subsp. carduiformis var. carduiformis, C. kotschyi (Boiss. & Heldr.) Hayek var. kotschyi, C. drabifolia Sibth. & Sm. subsp. drabifolia, C. cynarocephala Wagenitz, C. balsamita Lam., C. kurdica Reichardt., C. behen L., C. derderifolia Wagenitz, C. virgata Lam., C. polypodifolia Boiss. var. polypodifolia, C. polypodifolia Boiss. var. pseudobehen Wagenitz, C. saligna (C. Koch), C. iberica Trev., C. aggregata Fisch. & Mey. ex DC. subsp. aggregata, C. urvillei DC. subsp. urvillei, C. urvillei DC. subsp. armata Wagenitz, C. urvillei DC. subsp. hayekiana Wagenitz, C. solstitialis L. subsp. solstitialis taksonları üzerinde morfolojik incelemeler yapılmış ve bu incelemelerde elde edilen morfolojik karakterler bu taksonların nümerik analizinde kullanılmıştır. Birbirine en yakın ve en uzak taksonlar belirlenmiş, bu bulgular klasik taksonomi sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Nümerik taksonomik sonuçlar Türkiye Florası ile aynıdır. Ayrıca taksonların ayrılmasında en etkili olan karakterler belirlenerek Türkiye Florası’nda kullanılan karakterlerle karşılaştırılmıştır.
Keywords: Bitki Bilimleri