ESNEK ÜST YAPILARDA TABAKA CBR DEĞERLERİ İLE ESNEKLİK MODÜLÜ VE DEPLASMAN İLİŞKİLERİ - ALP, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi ESNEK ÜSTYAPILARDA TABAKA CBR DEĞERLERİ İLE ESNEKLİK MODÜLÜ VE DEPLASMAN İLİŞKİLERİ Mehmet ALP Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2001, Sayfa : 49 Bu çalışmada, esnek üstyapıların boyutlandırılmasında kullanılan CBR ( Kaliforniya Taşıma Oranı ), Mr ( Esneklik Modülü ) ve FWD deplasman ( Düşen Ağırlıklı Defîcktometrc ) ilişkileri literatür bilgilerine dayalı olarak araştırılmıştır. CBR, Mr ve FWD değerleri üzerinde en etkili parametrenin taban zemini cinsi olduğu görülmüştür. Bu parametrelerin nasıl elde edileceği araştırılmış ve sonuçta tüm parametreler DCP ( Dinamik Kon Penetrometre ) aleti ile yapılan, penetrasyon deneyi ile bulunan DN ( Dinamik Numara ) değeriyle doğrudan ilişkilendirilmiştir. Bu parametrelerin doğrudan DN değeri ile elde edilmesi büyük kolaylık sağlayacaktır. ANAHTAR KELİMELER: Esnek Kaplama, Kaliforniya Taşıma Oranı ( CBR ), Düşen Ağırlıklı Deflektometre ( FWD ), Yol Tabanı Esneklik Modülü ( Mr ), Dinamik Numara ( DN ), Dinamik Kon Penotrometre ( DCP )

II ABSTRACT Master's Thesis LAYER CALIFORNIA BEARING RATIO ( CBR ) VALUES - RESILIENT MODULUS ( MR ) AND DEFLECTION ( FWD ) RELATIONSHIPS IN FLEXIBLE UPPER STRUCTURE Mehmet ALP Fırat Universty Graduate School of Science And Technology Depertment Of Civil Engineering 2001, page: 49 In this study; CBR ( Colifornia Bearing Ratio ), Mr ( Resilient Modulus ) and FWD ( Falling Weight Deflectometer ) relationships, used in determining the dimensions of flexible upper structures are investigated based upon the literature. İt is obvious that the most dominant parameter on CBR, Mr and FWD is the sort of base ground. How can the parameters be obtained has been investigated and finally a connection has been made between all of the parameters and the DN ( Dynamic Number ) values obtained from penetration experiment done by DCP ( Dynamic Con Penetrometer ) device directly. It can be easily said that getting those parameters from the DN values directly would be convenient. KEY WORD: Flexible Pavement, California Bearing Ratio ( CBR ), Falling Weight Deflectometer ( FWD ), Resilient Modulus ( Mr ), Dynamic Number ( DN ), Dynamic Con Penetrometer ( DCP )
Layer California bearing ratio (CBR) values-resilient delection (FWD) relationships in flexible upper structure
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering