BAŞLANGIÇ DEĞER PROBLEMLERİNİN SAYISAL ÇÖZÜMLERİ İÇİN FARKLI TİPTEKİ LİNEER OLMAYAN YAMUK FORMÜLLERİ - İnç, Mustafa (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi BAŞLANGIÇ DEĞER PROBLEMLERİNİN SAYISAL ÇÖZÜMLERİ İÇİN FARKLI TİPTEKİ LİNEER OLMAYAN YAMUK FORMÜLLERİ MUSTAFA İNÇ Fırat Ünivesitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 1997; Sayfa : 44 Bu çalışma dört bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; bazı temel kavramlar ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde; AM, GM, HeM, HaM, C0M, RM, LM ve CeM yamuk formüllerinin kesme hataları (LTE) incelenmiştir. Üçüncü bölümde; AM, GM, HeM, HaM, C0M, RM, LM ve CeM yamuk formüllerinin Dengellilik Analizi yapılmıştır. Dördüncü bölümde; bu konuyla ilgili çeşitli uygulamalara yer verilmiştir. Anahtar Kelimeler : Lineer Olmayan Yamuk Formülü, Başlangıç Değer Problemleri, Dengellilik. Sayısal Metotlar, Kesme Hatası.

SUMMARY Master Thesis ON THK NUMERICAL SOLUTION OF THE INITIAL VALUE PROBLEMS FOR NONLINEAR TRAPEZOIDAL FORMULAS WITH DIFFERENT TYPES Mustafa İNÇ Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics 1997; Page : 44 This study has been arranged in four chapters. In the first chapter; some fundamental definitions and theorems are given. In the second chapter; the local truncation errors of the trapezoidal formulas such as AM. GM, HeM, HaM, C0M, RM, LM and CeM are investigated. In the third chapter; the stability analysis of the trapezoidal formulas such as AM, GM. HeM. HaM, C0M, RM, LM and CCM arc made. In the fourth chapter; it is placed to the various examples related with the subject. Key Words : Nonlinear Trapezoidal Formula, Initial Value Problems, Stability, Numerical Methods, Local Truncation Error.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics