Haroğlu (Elazığ) Kaynağının hidrojeoloji incelemesi - Çetindağ, Bahattin; Okan, Özlem Öztekin (My University, 2001)
İnceleme alanı Elazığ İI Merkezi'nin kuzeybatısında yer almaktadır. İnceleme alanı Mesozoyik ve Senozoyik yaşlı birimlerden oluşmaktadır. Bunlar Elazığ Mağmatitleri, Kuşçular Formasyonu, Seske Formasyonu, Kırkgeçit Formasyonu ve Pliyosen oluşuklarıdır. Haroğlu kaynağında uzun süreli debi ve iyon değişimi kontrol edilmiştir. Kaynağın 25 Haziran - 27 Kasım 1998 tarihleri arasında boşalım kotu üzerinde toplam depolama gücü 1,66* 106$m^{3}$, 26 Mayıs - 26 Kasım 1999 tarihleri arasında ise 1,39*106 $m^{3}$'tür. Kaynak suyunda katyon ve anyonların sıralanışı r Ca> r Mg> r (Na+ K), r ($HC0_{3}$)> r Cl> $r SO_{4}$ şeklindedir. Haroğlu kaynak suyunda Piper diyagramı esas alınarak katyon ve anyonlar 5. bölgede gruplanmışlardır.
Keywords: Su Kaynakları