Üniversite Spor Şenlikleri İçerisinde Yer Alan Sportif Faaliyetlere Katılan Personelin Kaygı Düzeylerinin Belirlenmesi - Aydın, Elif (Fırat University, 2017)
Bu araştırma; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi spor şenlikleri içerisinde yer alan sportif rekreasyon aktivitelerine katılan üniversite personelinin Kaygı Düzeylerinin Belirlenmesi ve çeşitli değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını ortaya koymak amacıyla yapılmıştır.Araştırma grubunu üniversite içi sportif rekreasyon aktivitelerine katılan 122 üniversite personeli oluşturmaktadır. Araştırma da “Spielberger Durumluk ve Sürekli Kaygı Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin çözüm ve yorumlanmasında, parametrik testler kullanılmıştır.Araştırmanın sonucu olarak, katılımcıların boş zamanların yeterli olduğu, katılımcıların boş zamanlarını çoğunlukla sportif ve sosyal aktivitelere katılarak değerlendirdikleri, bunun yanı sıra, sürekli kaygı düzeylerinin düşük, durumluk kaygı düzeylerinin ise yüksek olduğu tespit edilmiştir.