SPORTİF HAREKETLER YAPAN BİR SPORCUDA ÜST EKSTREMİTENİN KİNEMATİK VE KİNETİK ANALİZİ - KARAYEL, YILDIRIM (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmada, Solidworks programı yardımıyla insan el-kol mekanizması şematik olarak üç boyutlu çizilecek ve Solidworks Motion menüsü ile insan kolunun barfiks çekme hareketi, dambıl kaldırma hareketi, kürek çekme hareketi ve şınav çekme hareketi gibi bazı sportif hareketler sırasındaki kinematik analiz olarak konum, hız, ivme ve sarsılma değerleri kinetik analiz olarak eklemlere etkiyen kuvvet, moment ve güç şekillerle beraber analiz edildi. Son olarak Solidworks Motion yardımıyla yapılan kinematik ve kinetik analizlerin değerleri irdelenerek sonuçlar kıyaslanacaktır

In this study, with the aid of the Solidworks program, the human hand-arm mechanism will be schematically drawn in three dimensions and the position, speed, and speed of the kinematics analysis of some sporting movements such as the bar pull action, dumbbell action, rowing action and push- acceleration and shaking values were analyzed together with force, torque and force shapes acting on the joints as kinetic analysis. Finally, the values of the kinematic and kinetic analyzes performed with the help of Solidworks Motion will be examined and the results will be compared.
Kinematic and kinetic analysis of the upper extremity in a sporting athlete
Keywords: Makine Mühendisliği