TEVBE SÜRESi'NiN 29. AYETi ÜZERiNE BAZI DÜŞÜNCELER - Şen, Ziya (Fırat University, 2010)
Bu makalede, Tevbe sfıresinin 29. ayeti üzerinde bir değerlendirme yapılacaktır. Önce ayetin anlamı verilecek, özellikle ayetin üzerinde duracağımız bölümünün meallerdeki farklılıkları zikredileceh.iir. Daha sonra da ayetin tümü hakkında genel bilgi verilerek 'cizye ', 'yed' ve 'siiğirf'm' kavramlan inceleneceh.iir. Bu konuyu incelememi'Zin sebebi, müfessirlerden bazılannın bu ayetteki 'siiğiriin' kelimesinden hareketle gayri müslimlere aşağılayıcı şekilde muamele edilmesi gerektiğini savunmalan ve bazı Batılıların da Tevbe suresi 29. ayette birtakım problemler olduğunu iddia etıneleridir.
Some Thoughts on the Verse 29 th Surah of the Tawba
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları