İmâm Müslim’in İlmî Kişiliği ve Yayınlanan Üç Eseri Çerçevesinde Ricâl İlmindeki Yeri - Taş, Mustafa (My University, 2018)
İmâm Müslim el-Câmi‘u’s-Sahîh adlı eseri ile tanınmış bir âlimdir. Onun sahih hadisleri toplama hususundaki çalışmaları takdirle karşılanmış, kendisinin bu alandaki yetkinliği pek çok uzman tarafından dile getirilmiştir. Bunun yanında İmam Müslim’in ricâl alanında da eserlerinin olduğu görülmektedir. Bu bağlamda onun söz konusu edilen eseri dışında et-Tabakât, Kitâbu’l-Künâ ve’l-Esmâ ve el-Münferidât ve’l-Vuhdân adında kitapları vardır. İşte bu çalışmada Müslim’in kısa hayatı ve ilmî şahsiyetinden sonra mezkûr eserleri metot ve muhteva bakımından tanıtılmaya çalışılarak ricâl ilmi alanındaki yeri ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Keywords: Din Bilimi