İngilizlerin Mısır’da Uyguladığı İdari ve Ekonomik Politika 1882-1936 - Murat, Turgay (Fırat University, 2013)
Osmanlı Devleti’nin giderek güç kaybettiği 19. yüzyılın sonlarından itibaren sömürgeci güçler de boş durmayarak, kendi stratejileri için önemli gördükleri Osmanlı topraklarını işgal etmişlerdir. Bu toprakların en önemlilerinden biri de Osmanlı’nın Mısır toprağıdır. Bu çalışmada, Mısır’ın İngilizler tarafından işgalinin ardından bölgede uyguladığı idari ve ekonomik politikaları anlatmaya çalıştık

From the late 19th century on, when Ottoman Empire lost its power gradually, colonists powers immediately occupied the strategically important Ottoman areas. One of the important areas was Egypt areas of Ottoman Empire. In this study we tried to explain the administrative and economical politics applied in Egypt by the English after Egypt was occupied by the English
Administrative and Economical Polıtics Applied By English In Egypt