Stratejik Karar Verme Açısından Maliyet Sistemleri - Otlu, Fikret; Demır, Ozcan (My University, 2005)
İşletmelerin geleceklerini şekillendirebilmeleri açısından stratejik kararlar büyük bir önem taşımaktadır. Etkin bir karar alına sürecinde maliyet muhasebesinin önemi büyüktür. Özellikle teknolojik alandaki gelişmeler, maliyet sistemlerinde de bir revizyonu gerekli kılmıştır. Bundan dolayı geleceğe yönelik kararların alınmasında geleneksel maliyet sistemleri yetersiz kalmakta, bunun yerini teknoloji ve gelişmeye ayak uyduran modern maliyet sistemleri almaktadır. Böylece stratejik kararların alınması daha rasyonel temellere dayanmış olmaktadır.
Keywords: İşletme; Endüstri Mühendisliği