Şavak Tulum Peynirlerinde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp'nin Varlığı * - Demir, Pelin; Öksüztepe, Gülsüm (My University, 2016)
Bu çalışmada, Elazığ ilinde satışa sunulan Şavak tulum peynirlerinde L. monocytogenes ve Salmonella spp'nin varlığı incelendi. Bu amaçla 100 adet tulum peyniri örneği kullanıldı. İncelenen örneklerin hiçbirinde L.monocytogenes'e rastlanılmadı. Ancak 12 (%12) adet tulum peyniri örneğinde Salmonella spp. tespit edildi. Sonuç olarak, tulum peyniri örneklerinin hijyenik olmayan şartlarda yapıldığı ve halk sağlığı bakımından potansiyel bir tehlike arz ettiği görüldü.
Keywords: Gıda Bilimi ve Teknolojisi