FUTBOLUN TOPLUM ÜZERİNE ETKİSİ - Öcalan, Mehmet (Fırat University, 2005)
Futbol dünyanın en popüler spor dalı olması ve milyonları peşinden sürüklemesinden dolayı sürekli tartışma konusu olmuştur. Günümüzdeki entelektüel düşünürler futbolu masum bir spor oyunu olmadığını farklı ke-simler tarafımdan farklı kullanıldığını savunmaktadırlar.   Kimilerine göre, futbol toplumları uyutan bir afyon kimilerine göre, entelektüel bir din yada din dışı kutsallık kimilerine göre ise militarizmi körükleyen bir savaştır.   Bu makalenin amacı, yukarıda zikredilen görüşleri bir arada toplayarak futbolu toplum acısından değerlendir-mekti.