Yapı unsurları açısından Halit Ziya Uşaklıgil’in“Heyhat” Adlı öyküsünün incelemesi - Deveci, Mutlu (My University, 2012)
Türk öykücülüğüne, öykülerinin düzenlenişi ve sunuluşu açısından Batılı anlamda ivme kazandıran Halit Ziya Uşaklıgil’in “Heyhat” adlı öyküsünü yapı unsurları bakımından inceleyen bu çalışma, yazarın kurgu dünyasını tespit için tutulan bir aynadır. Olay örgüsü, kişiler dünyası, mekan, zaman, bakış açısı ve anlatıcı düzleminde incelemesi yapılan “Heyhat”, uzun öykü türünün modern tarzdaki ilk örneklerindendir.
Keywords: Edebiyat; Edebi Teori ve Eleştiri