KAMU KURUMLARINDA BİR HALKLA İLİSKİLER ÇALISMASI OLARAK VATANDAS MEMNUNİYETİ ÖLÇÜMÜ - Doğan, Adem; Göker, Göksel (Fırat University, 2011)
Kamu yönetiminde bir halkla iliskiler çalısması olarak vatandas memnuniyeti ölçümü sonderece önem arz etmektedir. Vatandasların memnuniyet düzeylerini tespit etmek ve beklentilerinikarsılamak vatandas memnuniyeti ölçümlerinin temel amacıdır. Bu çalısma kapsamında ElazığValiliği örneğinde vatandasların aldığı hizmete iliskin memnuniyet düzeyleri ölçülmüstür.Arastırmada anket yöntemi uygulanmıs ve toplam 440 kisi ile görüsülmüstür. Çalısma sonucundavatandas memnuniyeti düzeyinin, çoğunlukla personel kaynaklı etkenlere bağlı olarak, düsükolduğu belirlenmistir.