The variations in fecundity and egg size of cultured rainbow trout, (Oncorhynchus Mykiss, W. 1792) - Dörücü, Mustafa; Yazlak, Hasan; Öztürk, Ekrem (My University, 2001)
Bu çalışmada, Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) 'nın yumurta büyüklüğü ve verimliliğindeki değişim incelendi. Her iki değişkenin balık ağırlığı, uzunluğu ve yaşı ile ilişkisi araştırıldı. Yumurta büyüklüğü, balıkların vücut ağırlığı ve yaşına bağlı olarak arttı (p<0.05). Ayrıca, her bir balığın toplam yumurta ağırlığı da balığın yaşı, uzunluğu ve ağırlığmaki artışa paralel olarak artış gösterdi (p<0.05).
Keywords: Döllenme gücü; vücut uzunluğu; yumurta; yaş; tatlısu balıkları; çap; gökkuşağı alabalığı; Oncorhynchus mykiss; vücut ağırlığı