PROF. DR. HiKMET TANYU'NUN TüRKiYEDEKi DiNLER TARiHi ve TüRK DiNI TARiHi ÇALIŞMALARINA KATKILARI - Kılıç, Sami (Fırat University, 1997)
ülkemizde akademik olarak Dinler Tarihi ve Türk Dini Tarihi arştınnalarım başlatan ve bu alanda kıymetli eserler veren ilk ilim adamı Hikmet Tanyu'dur. Tanyu'nun Dinler Tarihi ve Türk Dini Tarihi çalışmalarına katkılarına geçmeden bu iki alanda Türkiye'de yapılmış olan çalışmalardan bahsetmek yerinde olaçaktır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları