ÇELİK TELLERİN ASFALT BETONUNDA KULLANILMASI - ER, ZÜLFÜ (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi ÇELİK TELLERİN ASFALT BETONUNDA KULLANILMASI Zülfü ER Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2002,Sayfa :72 Bu tez çalışmasında; çelik tellerin asfalt betonunda kullanılması araştırılmıştır. Burada amaç serilmiş ve sıkıştırılmış asfalt betonunda trafik yüklerinden dolayı meydana gelen gerilmeleri lifler vasıtasıyla karşılamaktır. Çalışmada önce Elazığ Belediyesi tesislerinden temin edilen agrega ve bitümün fiziksel özellikleri tespit edilmiştir. Çelik tellerin aşınma tabakasında kullanılabilirliğinin araştırılması için numunelere farklı oranlarda çelik lif karıştırılarak Marshall deneyine tabi tutulmuştur. Sonuçta karışıma katılan çelik liflerin bitüm ile iyi bir aderans sağlamadığı tespit edilmiş ve stabilitenin artmasına pek etki etmedikleri görülmüştür. Anahtar kelimeler:Agrega, Bitüm, Asfalt betonu, Çelik lif, Marshall stabilitesi DC
Using steel fibres in asphalt concrete
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering