Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniğine 1980-1994 yılları arasında getirilen hayvanların klinik analizi üzerine bir çalışma - Durgun, Taner (My University, 1996)
Bu çalışmada; Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniği'ne 1980-1994 yılları arasında onbeş yıl süresiyle getirilen 4504 hayvanın yıllara ve aylara göre dağılımı ile hastalıkların yıllara göre dağılımı araştırıldı. Alınan verilere göre sırasıyla; büyük baş hayvanların (%79.85), kedi-köpek (%10.32), küçük ruminantların (%5.94) ve kanatlıların (%3.46) olduğu saplandı. Onbeş yıllık sürenin ilk yarısından sonra kliniğe getirilen hasta sayısının giderek azaldığı görüldü. Bu azalmanın nedenleri araştırılarak alınacak önlemlerin neler olduğu vurgulandı.
Keywords: Türkiye; cerrahi; hayvan hastalıkları; Elazığ