Bilyalı santrifüj kavramada iletilen momentin deneysel incelenmesi - Türkbay, İsmail; Dinçer, Nazif (My University, 2002)
Bu çalışmada, bir bilyalı santrifüj kavrama imalatı yapılarak karakteristikleri deneysel olarak araştırılmıştır. Kavrama elektrikli dinamometreye bağlanarak bilya çapları, devir sayıları ve boşluk faktörleri değiştirilerek iletilen momentler ölçülmüştür.Deneylerde kavramanın bilya boşluk faktörü, bilya çapı ve devir sayısının moment iletimine etkileri araştırılmıştır. Bilyalı santrifüj kavramada bilyalara az miktarda dişli yağı ilave edilerek aşınmanın azaltılması amaçlanmıştır.
Keywords: Mühendislik; Makine