Türkiye’nin bazı bölgelerinde 2008 yılında görülen bovine ephemeral fever virüs enfeksiyonlarının polimeraz zincir reaksiyonuyla belirlenmesi - Tonbak, Sükrü; Berber, Engın; Çabalar, Mehmet (My University, 2013)
Bovine ephemeral fever (BEF), biyokimyasal ve hematolojik değişikliklerle karakterize sığırların viral bir hastalığıdır. Süt veriminde azalmaya ve besi sığırcılığında verim kaybına neden olmasından dolayı ekonomik olarak önemli bir hastalıktır. Bu çalışmada Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yer alan on vilayetten 2008 yılında 110 adet kan ve 120 adet serum örneği toplanmıştır. Toplanan örneklerden izole edilen RNA’lara tersine transkripsiyon ve polimeraz zincir reaksiyon (RT-PZR) deneyleri yapıldı. Glikoprotein genine spesifik primerlerin kullanıldığı polimeraz zincir reaksiyonunda 2008 yılında 20 örnek pozitif olarak bulundu.
Keywords: Viroloji; Veterinerlik