Düzenli Uzun Dalga Denkleminin Hiperbolik Tip Yürüyen Dalga Çözümleri - Hülya,; Yokuş, Asıf; Kaya, Doğan (My University, 2020)
Bu çalışmanın temel amacı (1 / G') -açılım yöntemi kullanılarak Düzenli Uzun Dalga (RLW) denklemi için yürüyen dalga çözümlerini elde etmektir. Elde edilen çözümlerde sabitlere özel değerler verilerek 3 boyutlu, 2 boyutlu ve kontur grafikleri sunulmuştur. Bu grafikler Düzenli Uzun Dalga denkleminin özel bir çözümüdür vedenklemin durağan bir dalgasını temsil etmektedir. Bu makalede sunulan çözümleri ve grafikleri bulmak için bilgisayar paket programı kullanılmaktadır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Matematik