60 Yaş Ve Üstü Morbid Obez Hastalarda Laparoskopik Sleeve Gastrektominin Erken Ve Geç Dönem Sonuçları:Tek Merkez Deneyimlerimiz - Aydoğan, Ömer Faruk (My University, 2021)
AMAÇ: Hayat standartları arttıkça yaşam beklentisi\rartmakta ve ileri yaş grubunda sleeve gastrektomi\roperasyonunu gündeme gelmektedir. 60 yaş ve üstü\rmorbid obezite hastaları obeziteye bağlı birçok yandaş\rhastalıktan muzdariptir. Bu hasta grubu için sleeve\rgastrektomi umut verici ve başarılıdır.Çalışmamızın amacı\r60 yaş ve üstü hastalarda sleeve gastrektominin\rgüvenilirliğini ve etkinliğini değerlendirmeyi,kilo\rkaybı,komplikasyon ve operasyon sonrası hasta\rmemnuniyetini belirlemektir.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Onkoloji; Cerrahi