ÇİFT DİZİLERİN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI VE İSTATİSTİKSEL ÇEKİRDEĞİ - ULUSOY, ERTUĞRUL (Fırat Üniveristesi, 2013)
Altı bölümden oluşan bu çalışmanın giriş olarak adlandırılan ilk bölümü konunun tarihsel gelişimine ayrılmıştır. İkinci bölümde gerekli olan temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde ise çift diziler için istatistiksel yakınsaklık kavramı tanıtılmış olup bu kavrama dair özellikler incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise çift dizi için çekirdek kavramı incelenmiştir. Beşinci bölümde çift dizilerin istatistiksel sınırlılığı ve istatistiksel çekirdeği konuları verilerek istatistiksel çekirdek kavramına ilişkin bazı özellikler incelenmiştir. Çalışmanın orjinal olan altıncı bölümünde ise bir çift dizinin (alfa,beta)-yıncı dereceden istatistiksel limit noktaları ve çekirdeği kavramı tanıtılmıştır.

This thesis consists of six chapters. First chapter is devoted the introduction part. In chapter two, we give the basic definitions and preliminary results. In chapter three, we introduce the concept of statistical convergence of double sequences and analyzed some features of this concept. In chapter four, the concept of core of double sequences is given. In chapter five, the concepts of statistically boundedness of double sequences and statisticaly core of double sequences are given and some features of statisticaly core of double sequences are analyzed. In chapter six which is the original part of the study, we give the statistical limit points and statistical core of double sequences of order (alpha,beta).
Statistical convergence and statistical core of double sequences
Keywords: Matematik