AYLA KUTLU`NUN HAYATI, ESERLERİ VE ROMANLARININ İNCELENMESİ - RÜZGAR, ESER (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ AYLA KUTLU'NUN HAYATI, ESERLERİ VE ROMANLARININ İNCELENMESİ Eser RÜZGÂR FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI 2001, Sayfa : 152 Ayla Kutlu, Türk Edebiyatına birçok eser kazandırmış bir yazardır. O, "kadın yazar" olarak bilinmek istemez. Çünkü ona göre "kadın yazar" tanımı doğru değildir. O, yazarlar arasında bir kadın olduğu görüşündedir. Ayla Kutlu, birçok konuda yazmıştır. Son zamanlarda ise kadına diğer konularda daha fâzla ağırlık vermiştir. Ayla Kutlu; çocuk kitapları, romanlar, öyküler ve senaryolar yazmıştır. Genellikle eserlerinde tarihi, fon olarak kullanmıştır. Çünkü o, tarihi araştırmaktan hoşlanır. Bu tezde, Ayla Kutlu' nun hayatı, eserleri ve romanları yer almaktadır. Romanlanndaki en belirgin konular; aşk, kadın,ölüm, yalnızlık ve yoksulluktur. Bu tezde onun yaşamı hakkında bilmediklerinizle ilgili bir görüşme yer almaktadır. Onun yaşamı ve kitapları hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Çalışmamın yararlı olmasını umarım. Anahtar kelimeler : Yazar, tarihsel fon, kadın, senaryo, roman.
Ayla Kutlu`s life, books and the examination of her novels
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Turkish Language and Literature