ELAZIĞ'DA SATIŞA SUNULAN BAZI SEBZELERDE FUNGAL HASTALIK ETMENLERİNİN TESPİTİ - GÜLTÜRK, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ'DA SATIŞA SUNULAN BAZI SEBZELERDE FUNGAL HASTALIK ETMENLERİNİN TESPİTİ İbrahim GÜLTÜRK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 39 Bu çalışmada Elazığ'da satışa sunulan bazı sebzelerde fungal hastalık etmenleri ve yoğunlukları tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın materyalini; domates, biber, patlıcan, fasulye, bakla, marul, lahana, karnabahar, soğan, kavun, karpuz, kabak, hıyar ve ıspanak sebzeleri oluşturmuştur. Pazarlardan üç haftada bir hastalıklı sebze örnekleri alınmış ve şu funguslar tespit edilmiştir; Alternaria tenuis Nees., Fusarium solanı Appel et Woll., Botryüs cinerea Pers., Phytophthora capsici Leon., Urocystis cepulea Frost., Rhizopus nigricans., Peronospora destructor Berk., Botrytis allü Munn., Phytophthora infestans Mont. De By., Alternaria solani (E. et M.) et Gr., Aspergillus niger., Mucor sp., Glomerella lindemuthianum Shear., Ascochyta fabae Speg., Ascochyta pisi Lib., Cladosporium cucumerinum Eli. ve Arth., Bremia lactucae Regel., Peronospora brassicae Gaeum., Peronospora spinacia Laub. ANAHTAR KELİMELER: Fungal Hastalıklar, Sebze Hastalıkları, Funguslar, Sebzeler, Hastalıklar.

II SUMMARY Master's Theis THE DETERMINATION OF FUNGI CAUSE DISEASES ON SOME VEGETABLES WHICH ARE SOLD IN ELAZI? İbrahim GÜLTÜRK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology 2002, Page: 39 In this study, it has been tried to determine the fungal diseases and their density on some vegetables which are sold in Elazığ. The vegetable materials of this study based on tomato, pepper, eggplant, bean, broad bean, lettuce, cabbage, cauliglower, onion, garlic, melon, watermelon squash, cucumber and spinach. The diseased vegetable samples were taken once in three weeks from bazaar and the determiend fungi were as; Alternaria tenuis Nees., Fusarium solanı Appel et Woll., Botrytis cinerea Pers., Phytophthora capsici Leon., Urocystis cepulea Frost., Rhizopus nigricans., Peronospora destructor Berk., Botrytis allii Munn., Phytophthora infestans Mont. De By., Alternaria solani (E. et M.) et Gr., Aspergillus niger., Mucor sp., Glomerella lindemuthianum Shear., Ascochyta fabae Speg., Ascochyta pisi Lib., Cladosporium cucumerinum Ell. ve Arth., Bremia lactucae Regel., Peronospora brassicae Gaeum., Peronospora spinacia Laub. KEY WORDS: Fungal Diseases, Vegetable Diseases, Fungi, Vegetables, Diseases.
The Determination of fungi cause diseases on some vegetables which are sold in Elazığ
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology